Villads fra Valby

Om bøgerne
Villads Fra Valby serien er skrevet af Anne Sofie Hammer og den første VILLADS FRA VALBY bog udkom i 2009, og siden er historierne om Villads og alle hans gode ideer (som de voksne ikke altid forstår at påskønne) kun vokset i popularitet. Sig ”Villads” og børn, pædagoger, lærere og forældre er med på, hvem vi taler om.  Efterspørgslen på nye VILLADS FRA VALBY-bøger fra børn, forældre, boghandlere og biblioteker er stadigt stigende. Serien om Villads fra Valby består indtil videre af fem højtlæsningsbøger, seks korte Læs Selv-bøger og en aktivitetsbog. Samlet er der solgt 100.000 bøger om VILLADS FRA VALBY. VILLADS FRA VALBY er også kendt fra DR Ramasjangs Godnathistorier og podcast.

Filmen om VILLADS FRA VALBY er som bøgerne. Varm og sjov, og børnene og deres forældre elsker dem. 

VILLADS FRA VALBY følger den 6-årige Villads i skolen og derhjemme. Han løber ofte ind i problemer fordi han er god til at lege, og de kan være forbundet med konsekvenser og ikke mindst være i konflikt med voksnes regler.  En moderne udgave af Emil fra Lønneberg. Børn bliver tidligere og tidligere voksne. Fri leg og retten til at være barn, er afløst af lange skoledage, resultatorienteret leg og direct marketing. iPhones, hysterisk amerikaniseret film og reality tv samt sociale medier gør børn mere selvbevidst i en al for ung alder. 

VILLADS FRA VALBY er en modreaktion mod den bevægelse. En kærlighedserklæring til fri fantasi og leg. For selvom Villads også må lære konsekvensen når legen bliver for voldsom, så er det de voksne i hans verden der skal lære den egentlige lektie; nemlig at møde børnene på deres præmisser. 

Det er Regner Grasten Film som producerer VILLADS FRA VALBY. Så det er i trygge hænder, da Regner Grasten Film har stået bag nogle af de større familiesucceser: KRUMMERNE, ANJA OG VIKTOR, ASKEPOP, og TV2 julekalenderne: KRUMMERNES JUL og BRØDRENE MORTENSENS JUL. Det er Frederik Meldal Nørgaard, der både instruerer og har skrevet manuskriptet. Frederik spiller også Villads’ far sammen med Iben Dorner som spiller mor. 

Som naboparret møder vi Patricia Schumann og Caspar Phillipson. Villads spilles af Luca, der også var Grunk i den sidste Krummefilm, og nabopigen Frida spilles af Ester. Musikken leveres af Frederik Konradsen og Max Winding. 

Børnfilm konsulent Åke Sandgren på Det Danske Filminstitut er så begejstret for Villads Fra Valby, så han har støttet filmen, og Danmarks Radio kan heller ikke få armene ned og har også støttet Villads Fra Valby.